Cirkel Silent Disco

Silent Disco Kopen

Cirkel Silent Disco

Veilig dansen binnen je eigen cirkel tijdens de Silent Disco in Schijndel

SCHIJNDEL – Een swingavond volgens de huidige richtlijnen van het RIVM? Dat kan, bewezen de organisatoren van de Cirkel Silent Disco in de Jungle, zaterdagavond in het City Theater. Een reeks afgebakende cirkels betekende de sleutel van een geslaagd experiment.

Dat de natuur indrukwekkend is behoeft geen betoog. Grillige lianen en andere tropische planten die zich nergens iets van aantrekken en dwars door het plafond lijken te groeien. Als je goed kijkt, zie je in de loerende duisternis te midden van de weelderige vegetatie enkele nieuwsgierige apen in de boomkruinen. Aan een zijflank bevindt zich een ondefinieerbare mengelmoes van golfplaten, betonnetten en houten materialen. Dit is zo’n typische nacht vol geheimen. Welkom in de Jungle van het City Theater.

Decoratiespecialist Bert van Kronenburg, samen met Arie van den Brand verantwoordelijk voor de exploitatie de voormalige bioscoop en de twee aangrenzende horecagelegenheden Tapperij de Beurs en The Shooter, kijkt tevreden toe. Hij is de geestelijke vader van de gehele entourage. “Doordat de zaak tweeënhalve maand noodgedwongen dicht is geweest, hebben we rustig de tijd gehad dit concept te realiseren. Samen met Ard Hellings, een van onze DJ’s, heb ik ruim zes weken gewerkt aan het decor dat overigens voorlopig niet verdwijnt. Zoals je ziet hebben we kosten noch moeite gespaard”, vertelt Van Kronenburg. Om het plaatje compleet te maken zorgt technicus Jim van Sleeuwen ervoor dat het oerwoud met behulp van moving heads en LED-armaturen goed is uitgelicht.

Binnen je cirkel doen wat je wilt

Onder het baldakijn van de jungle staan her en der olievaten opgesteld. Ze dienen als tafels voor de gasten, conform de RIVM-richtlijnen maximaal dertig in totaal. “Om de noodzakelijke afstand van anderhalve meter te waarborgen, hebben we rondom de vaten duidelijk zichtbare cirkels getrokken. Ze zijn zelfs iets ruimer, en bieden plaats aan twee personen. Het is uiteraard de bedoeling dat ieder tweetal binnen de eigen cirkel blijft. Daarbinnen mogen ze doen wat ze willen”, legt Van den Brand uit.

Bij deze happening in de vorm van een silent disco fungeren Jay Streeter, Ard Hellings en Steyn Scheepers als DJ’s. Ze draaien verschillende genres: feestmuziek, house-techno en urban-moombahton. De bezoekers kunnen afstemmen op deze kanalen die corresponderen met een kleur, tevens waarneembaar op elke hoofdtelefoon.

In een van de cirkels leven de vriendinnen Femke Swartjes en Derni Vissers, beiden achttien, zich helemaal uit. Ze dansen niet alleen maar zingen sommige nummers keihard mee. “Het is monsterlang geleden dat we uit zijn geweest. Een prachtig initiatief”, reageert Swartjes. In een andere cirkel dansen Wesley van der Steen(19) en Dana van der Laan(17) met elkaar. “Een experiment dat coronaproof is. Ik merk wel dat het soms lastig is in je territorium te blijven. Maar wellicht went dit op den duur”, aldus Van der Laan.

Bron: brabantdagblad.nl | © Jan Zandee

Ook graag een Silent Disco huren in Schijndel?

Deel dit bericht


WhatsApp openen
Goededag! Leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Kunnen we je ergens mee helpen?